خودروصنعت

10 برند خودروساز برتر جهان

صنایع خودروسازی شامل همه بخش‌های طراحی ، توسعه ، تولید ، بازار و فروش لوازم نقلیه موتوری است. مجموعه شرکت‌ها و کارخانجاتی که در طراحی ، ساخت ، بازاریابی و فروش وسایل نقلیه موتوری دخیل هستند ، بخشی از این صنعت هستند.

خودرو های اولیه چراغ های نفتی داشتند که رانندگی در شیب را سخت و خطرناک می‌کردند ، سرعت متوسط آنها ۲۰ کیلومتر بر ساعت بود و جالب تر اینکه ترمز های مورد اعتمادی هم نداشتند و تصادف های وحشتناکی به وجود می‌آوردند.

قبل از جنگ جهانی اول خودروها هندلی بودند و آنها را با هندل روشن می‌کردند اما بعد از جنگ جهانی اول خودروها تقریبا شکل امروزی را به خود گرفتند که خودروهای متنوع فرانسوی با موتور های دایلمر تولید می‌ شدند.

صنعت خودروسازی در دهه 1860 با صدها سازنده که پیشگام کالسکه بدون اسب بودند آغاز شد. برای چندین دهه ، ایالات متحده در تولید کل خودرو در جهان پیشتاز بود.

در سال 1929 قبل از رکود بزرگ در جهان 32,028,500 خودرو در حال استفاده بود و صنعت خودروسازی ایالات متحده بیش از 90 درصد از آنها را تولید می کرد. در آن زمان ، ایالات متحده یک خودرو به ازای هر 4.87 نفر داشت.

پس از سال 1945 ایالات متحده حدود 75 درصد از تولید خودروی جهان را تولید کرد. در سال 1980 ژاپن از ایالات متحده پیشی گرفت و در سال 1994 ایالات متحده دوباره به رهبر جهان تبدیل شد.

در سال 2006 ژاپن در تولید با اندکی از ایالات متحده پیشی گرفت و این رتبه را تا سال 2009 حفظ کرد ، زمانی که چین با 13.8 میلیون دستگاه در جایگاه اول قرار گرفت. با تولید 19.3 میلیون دستگاه در سال 2012 ژاپن با 9.9 میلیون دستگاه در جایگاه سوم قرار گرفت.

در ادامه مطلب با 10 برند برتر خودروسازی در جهان آشنا خواهید شد که از نظر طراحی و تکنولوژی ، میزان تولید و تعداد فروش به ترتیب رتبه لیست شده‌اند.

1. شرکت تویوتا موتور Toyota Motor Corporation

لوگو تویوتا موتور

سایت رسمی شرکت تویوتا موتور : www.toyota.com

تویوتا هم از نظر درآمد و هم از نظر تولید یکی از 10 شرکت خودروسازی برتر دنیاست. تویوتا در سال 1937 در ژاپن با عنوان Toyoda Loom Works توسط کیشیرو تویودا تأسیس شد.

تویوتا یک شرکت خودروسازی معمولی نیست. از همان آغاز راه‌اندازی شرکت ، اصول و مبانی بکر مدیریتی در شرکت به کار گرفته شد. این همان وقتی بود، که کیشیرو تویودا جوان در کارخانه ریسندگی پدرش ساکیشی تویودا با ایده‌ گیری استفاده از نوار نقاله ، خط مونتاژ تولید موتور گازوئیلی کوچکی را ، با کمک مهندسان جوان دیگر راه‌ انداخت.

پدر کیشیرو معتقد بود ، هیچ فرایندی را نمی‌توان کامل نامید و همیشه جایی برای بهبود وجود دارد و همین اندیشه بهبود بود ، که فرایند کایزن یا بهبود مستمر را در تویوتا نهادینه کرد.

کیشیرو معتقد بود شرایط ایده آل برای تولید وقتی است که ماشین آلات و افراد با هم کار کنند تا بدون هیچ‌گونه اتلافی ارزش افزوده ایجاد شود.

اونوتایشی مهندس جوانی که در سال ۱۹۳۲ به تویوتا پیوست در توسعه اندیشه کایزن در تویوتا نقش مهمی داشت. او با ابداع سامانه کانبان بُعد دیگری از سامانه تولید تویوتا را عرضه کرد و با دمینگ و ایشیکاوا همکاری نزدیکی داشت.

تویوتا اولین شرکتی بود که در بین 10 شرکت خودروسازی برتر جهان در سال 2012 به ظرفیت تولید سالانه 10 میلیون خودرو رسید ، در همان سال تویوتا نیز 200 میلیون خودرو تولید کرده بود.

این شرکت خودروسازی برتر جهان در سال 2018 با چهار برند پرفروش هینو ، لکسوس ، رانز و دایهاتسو به صورت مشترک تخمین زده می‌شود که با بیش از 365000 نفر کارمند ، درآمد سالانه‌ای در حدود 240 میلیارد دلار داشته باشد.

2. شرکت فولکس واگن Volkswagen Group

لوگو فولکس واگن

سایت رسمی شرکت فولکس واگن : www.volkswagen.com

در آغاز دهه ۱۹۳۰ بازار خودروی آلمان شامل خودروهای گوناگون گران‌قیمت می‌شد ، اما توانایی خرید بیشتر مردم این کشور تنها در حد یک موتورسیکلت بود. پروژه‌های بسیاری توسط کارخانه‌های مختلف مانند مرسدس ، آدلر ، استیر ، هانوماگ و… آغاز شد تا خودرویی ارزان و عمومی تولید شود.

حتی در چکسلواکی نیز، خودروی تاترا ۷۷، به‌ طور پیوسته تغییراتی در جهت کوچک و ارزان‌تر شدن داشت تا بتواند به بازار خودروی آلمان وارد شود.

آدولف هیتلر رهبر نازی‌های آلمان نیز به فکر ساختن یک خودروی ارزان بود که همگان بتوانند آن را خریداری کنند. اگر چه او هرگز نتوانست!

فردیناند پورشه نیز یکی دیگر از علاقه‌مندان به این طرح بود که با صرف انرژی بسیار و تجربیات گسترده خود نخستین خودرو کوچکش را در سال ۱۹۲۲ ساخت و برای تولید انبوه این خودرو در سطح گسترده تلاش بسیاری کرد.

آرزوی او برای ساخت خودرو همگانی سرانجام در سال ۱۹۳۰ با ایجاد کارخانه‌ای برآورده شد اما او تصمیم داشت خودروهایی بزرگ‌تر با کارایی بالاتر و قیمت پایین‌ تر تولید کند.

فولکس واگن با تولید سالانه 10700 میلیون خودرو ، بزرگترین خودروساز جهان از نظر حجم تولید است. گروه فولکس واگن یکی از 10 شرکت خودروسازی برتر جهان با برندهای مختلف خودروهای درجه یک مانند آئودی ، بوگاتی ، بنتلی ، لامبورگینی ، پورشه ، SEAT ، اشکودا است.

گروه فولکس واگن در سال 1937 در ولفسبورگ آلمان توسط جبهه کارگر آلمان تشکیل شد. این ده شرکت خودروسازی برتر جهان در سال 2018 دارای درآمد سالانه بیش از 117 میلیارد دلار است و بیش از 120 واحد تولیدی در سراسر جهان دارد که حدود 640000 متخصص حرفه ای را در اختیار دارند.

3. شرکت دایملر آگ Daimler AG

لوگو دایملر آگ

سایت رسمی شرکت دایملر آگ : www.daimler.com

دایملر آگ Daimler AG یک شرکت خودروسازی آلمانی چندملیتی است که از لحاظ میزان درآمد سالیانه پس از تویوتا و گروه فولکس‌واگن سومین خودروساز بزرگ جهان به‌ شمار می‌آید.

این شرکت بزرگترین کامیون‌ ساز جهان می‌باشد. ریشه‌های تأسیس شرکت دایملر به سال ۱۹۲۴ بازمی‌گردد که تفاهم‌ نامه ۲ جانبه‌ای برای ادغام شرکت دایملر-موتورن-گیزلشافت و شرکت بنز امضا شد. این ادغام در تاریخ ۲۸ ژوئیه ۱۹۲۶ نهایی شد و به تأسیس شرکت دایملر-بنز انجامید.

شرکت دایملر هم‌اکنون مالکیت چندین شرکت تابعه و برند خودروسازی همچون مرسدس-آام‌گ ، مرسدس بنز ، دایملر تراکس و اسمارت را در اختیار دارد ، همچنین دارای سهام در شرکت‌های کاماز ، ایرباس ، رنو-نیسان آلیانس و پکن اتو می‌باشد. این شرکت خط تولید برند مایباخ را در سال ۲۰۱۲ متوقف نمود.

دایملر یکی از 10 شرکت خودروسازی برتر جهان است که در بازار اروپا و منطقه آمریکا حضور پررنگی دارد. با درآمد سالانه بیش از 80 میلیارد دلار در پایان سال 2017 این شرکت خودروسازی برتر جهان قبلاً با نام دایملر-بنز AG شناخته می شد و در سال 1926 توسط کارل بنز و گوتلیب دایملر در اشتوتگارت آلمان تأسیس شد.

این شرکت خودروسازی برتر در جهان دارای برند های پرفروش خودرو مانند مرسدس بنز ، مرسدس AMG ، مایباخ و اسمارت است. دایملر سالانه حدود 3.3 میلیون خودرو تولید می کند و بیش از 289000 کارمند برای این شرکت خودروسازی در حال کارند.

4. شرکت بی ام و BMW

لوگو بی ام و

سایت رسمی شرکت بی ام و : www.bmw.com

در سال ۱۹۱۸ و با پایان جنگ جهانی اول ، کارخانه بی ام و به دلیل پیمان ورسای مجبور شد تولید موتور هواپیما را متوقف کند. برای ادامه فعالیت شرکت به ساخت تجهیزات کشاورزی ، لوازم خانگی و ترمز قطار روی آورد.

در سال ۱۹۲۲ کامیلو کاستیلیونی ، ب‌ام‌و و کلیه حقوق مربوط به این نام را خریداری کرد. کاستیلیونی ، مالک شرکت دیگری به نام بایریش فلوگنزه نیز بود که آن هم در زمینه قطعات هواپیما فعالیت می‌کرد.

کارخانه بایریش فلوگنزه با نام جدید ب‌ام‌و بازگشایی شد و به ساخت موتور برای اتوبوس ، کامیون ، تجهیزات کشاورزی و پمپ با نام تجاری ب‌ام‌و پرداخت. تاریخچه رسمی شرکت ب‌ام‌و ، تاریخ تأسیس و افتتاح کارخانه بایریش فلوگنزه در ۷ مارس ۱۹۱۶ است.

نشان کارخانه BMW از شکل پره‌های ملخ در حال چرخش هواپیما الهام گرفته شده‌ است. این نشان در سال ۱۹۲۹ مورد تأیید این کارخانه قرار گرفت.

بی ام و ، یکی دیگر از 10 شرکت خودروسازی برتر جهان با حضور در تمامی قاره های جهان است. BMW در سال 1916 توسط کارل راپ در مونیخ آلمان تاسیس شد.

BMW دارای چهار برند خودرو پرفروش است که عبارتند از BMW M ، BMW-i ، Rolls Royce و Mini. تخمین زده میشود که BMW در پایان سال 2017 حدود 2.7 میلیون خودرو تولید کند و درآمد سالانه آن تقریباً 72 میلیارد دلار باشد.

این شرکت خودروسازی برتر دارای بیش از 129000 متخصص در سراسر جهان است و یکی از بهترین تولیدکنندگان خودروهای لوکس در جهان است.

5. شرکت هوندا Honda

لوگو هوندا

سایت رسمی شرکت هوندا : global.honda

سوییشیرو هوندا یک مکانیک بود ، که پس از کار کردن در آرت شوکای ، با تکیه بر اراده و فعالیت فردی توانست رینگ پیستون‌ های مختص خود را در سال ۱۹۳۸ تولید کند.

او تلاش کرد آن‌ها را به تویوتا بفروشد ، درحالی‌ که نخستین طرح وی از طرف آن‌ها رد شده بود. پس از دو سال مطالعه و کار بیشتر بر روی طرح خود ، هوندا توانست با تویوتا قراردادی منعقد نماید.

همکاری او با تویوتا تا جنگ جهانی دوم ادامه داشت ، اما در جنگ پیستون تولیدی هوندا کاملاً از میان رفت. پس از جنگ سویچیرو با باقی‌مانده بازار خود در ژاپن یک شرکت جدید بنا کرد.

با وجود مشکلات شدید مالی ، به دلیل نیاز شدید در آن زمان به وسایل ترابری ، هوندا با اتصال یک پیشرانه ساده به بدنه یک دوچرخه ، یک وسیله ارزان قیمت و بسیار اولیه موتوری را تولید کرد.

وی نام شرکت خود را (هوندا گیکن کوگیو کابوشی کایشا) به معنی شرکت پژوهشی هوندا نام نهاد.

هوندا یکی دیگر از نام‌های ژاپنی در میان 10 شرکت خودروسازی برتر جهان با درآمد سالانه بیش از 60 میلیارد دلار در پایان سال 2017 است.

هوندا در سال 1948 در Hamamatsu ژاپن توسط Soichiro Honda و Takeo Fujisawa به ثبت رسید. مقر اصلی این شرکت خودروسازی در توکیو ژاپن واقع شده است.

هوندا ظرفیت تولید سالانه بیش از 5 میلیون دستگاه در سال 2017 داشت و بسیاری از مدل‌های خودروی محبوب مانند Accord، CRV، Civic، NSX، HR-V و Jazz را در اختیار دارد. این شرکت پیشرو در ساخت خودرو ، حدود 208000 پرسنل در سراسر جهان استخدام کرده است و به دلیل خودروهایی با کارایی بالا شهرت دارد.

6. شرکت جنرال موتورز General Motors

لوگو جنرال موتورز

سایت رسمی شرکت جنرال موتورز : www.gm.com

در اواخر دهه ۱۹۸۰ و سال‌های ابتدای دهه ۱۹۹۰ در طی چهار سال با صرف ۴۰ میلیارد دلار ، همه کارخانه‌های مونتاژ خود را بازسازی کرد که باعث شد شرکت بزرگ جنرال موتورز ، نخستین افت مالی را تجربه نماید.

در ۱۹۸۳ ، در سالگرد ۷۵ سالگی شرکت ، با ۲۳۵ میلیون خودروی تولیدی همراه شد. در ۱۹۹۰ ، نخستین خودرو با کیسه هوا (ایربگ) تولید شد. در همین سال جنرال موتورز ، نخستین خودروی سواری نوع کوچک خود به نام ساترن را عرضه کرد. هدف از راه‌اندازی بخش ساترن تبدیل خط مونتاژ سنتی به کارگروهی نوآورانه بود.

در سال ۱۹۹۲ جان اسمیت به عنوان مدیرعامل جنرال موتورز، انتخاب شد. سال بعد شرکت دلفای از جنرال موتورز جدا و به عنوان یک شرکت مستقل، ثبت شد. سال ۱۹۹۸ ، ریچارد واگونر جایگزین اسمیت شده و سکان رهبری جنرال موتورز را در دست گرفت.

جنرال موتورز (GM) در سال 2018 در بین 10 شرکت خودروسازی برتر جهان قرار گرفته است و نام بسیار قابل اعتمادی در صنعت خودروسازی در سراسر جهان است. جنرال موتورز در سال 1908 توسط ویلیام سی دورانت ، چارلز استوارت مات و فردریک ال. اسمیت در دیترویت میشیگان ایالات متحده تاسیس شد و اکنون در بیش از 35 کشور در سطح جهان وجود دارد.

جنرال موتورز دارای درآمد سالانه بیش از 52 میلیارد دلار است که بیش از 180000 نفر را در تقریبا 400 کارخانه در سراسر جهان استخدام کرده است. جنرال موتورز تا سال 2017 هر سال حدود 9 میلیون خودرو تولید می کند و دارای چهار شرکت تابعه خودروسازی GMC ، بیوک ، کادیلاک و شورلت است.

7. شرکت تسلا Tesla Inc

لوگو تسلا

سایت رسمی شرکت تسلا : www.tesla.com

داستان شرکت تسلا هم به مانند بسیاری دیگر از شرکت‌های سرشناس در زمینه تکنولوژی ، از سیلیکون‌ولی و رشد انفجاری شرکت‌ ها و استارت‌آپ‌ های متنوع در بستر شکوفایی اقتصادی _ سیاسی آمریکای پس از جنگ جهانی شروع می‌شود.

ساخت خودروی الکتریکی مخلوق ذهن مارتین ابرهارد و همکارانش نبود. در همان زمان شرکت‌ های مختلفی به این مسئله مشغول بودند و ابرهارد و تارپنینگ به‌طور مستمر به بررسی تجربیات این شرکت‌ها می‌پرداختند.

تسلا یکی از 10 شرکت برتر خودروسازی در جهان است و به افتخار مهندس معروف نیکولا تسلا نامگذاری شده است. این شرکت پیشرو در تولید خودرو در سال 2003 توسط مارتین ابرهارد ، مارک تارپنینگ ، ایلان ماسک ، ایان رایت و جی بی استرابل در پالو آلتو کالیفرنیا ایالات متحده تاسیس شد.

تسلا ظرفیت تولید سالانه حدود 35000 خودرو و درآمد سالانه تقریباً 12 میلیارد دلار در سال 2017 با بیش از 37000 کارمند در سراسر جهان را داشت.

هدف اصلی تسلا تجاری‌ سازی خودروی برقی است. به این منظور کار خود را با تولید ماشین اسپرت و لوکس آغاز کرد و سپس به سمت تولید ماشین‌هایی همچون سدان و خودروی کامپکت ارزان قیمت رفت.

نخستین تولید تسلا ، خودروی تمام‌برقی تسلا رودستر است. این خودرو نخستین خودرویی است که با باتری لیتیومی در بازه بیشتر از ۳۲۰ کیلومتر (۲۰۰ مایل) بعد از هر شارژ می پیماید.

8. شرکت فورد Ford

لوگو فورد

سایت رسمی شرکت فورد : www.ford.com

فورد یکی از 10 شرکت برتر خودروسازی در جهان است که در سال 1903 توسط هنری فورد در دیربورن میشیگان ایالات متحده تاسیس شد.

یکی از نخستین خودروهای جهان در شرکت فورد تولید شد. هنری فورد ، بنیان‌گذار این شرکت به‌ عنوان یک مهندس جوان و خلاق ، نخستین وسیله نقلیه چهار چرخ را ابداع کرده و ساخته بود.

این وسیله که «چهارچرخ» (QUADRICYCLE) نامیده می‌شد ، مانند یک قایق ، با فرمانی رانده می‌شد و بدون اینکه امکان برگشت به پشت داشته باشد با دو سرعت متفاوت حرکت می‌کرد.

فورد جوان چند سال پیش از آن ، یعنی در سال ۱۸۹۱ به‌ عنوان یک مهندس در شرکت توماس ادیسون در دیترویت کار می‌کرد. دو سال بعد که به جایگاه سر مهندسی ارتقا یافت ، آن‌ قدر پول کافی به دست آورده بود تا به تکمیل تجارب شخصی خود در زمینه موتورهای درون‌سوز بپردازد.

فورد بسیاری از مدل های خودروی محبوب مانند فیستا ، اندیوور ، اکو اسپرت ، اکسپدیشن ، اسکیپ ، موستانگ ، تاروس ، فوکوس و فیوژن را تولید می کند.

این شرکت خودروسازی برتر در سال 2018 ظرفیت تولید سالانه حدود 6.7 میلیون خودرو و بیش از 200000 پرسنل را دارد. فورد در سال 2017 تقریباً 150 میلیارد دلار درآمد سالانه با درآمد خالص حدود 8 میلیارد دلار داشت و مالک بیش از 90 کارخانه خودروسازی در سراسر جهان است.

9. شرکت نیسان Nissan

لوگو نیسان

سایت رسمی شرکت نیسان : www.nissan-global.com

نیسان یک شرکت خودروسازی ژاپنی است و دفتر مرکزی آن در یوکوهاما ژاپن قرار دارد و در میان 10 شرکت خودروسازی برتر جهان قرار دارد.

شرکت نیسان همانند تویوتا و هوندا که به ترتیب برندهای لکسوس و آکورا را در آمریکای شمالی راه‌اندازی کردند. از سال ۱۹۹۹ شرکت رنو به یکی از سهام‌ داران اصلی نیسان تبدیل شد به‌ طوری‌ که تا سال ۲۰۰۸ مالک ۴۴٪ از سهام آن گردید در مقابل هم‌اکنون نیسان نیز ۱۵٪ از سهام رنو را در اختیار دارد.

نیسان در سال 1933 توسط Masujiro Hashimoto، Kenjiro Den، Rokuro Aoyama، Meitaro Takeuchi، Yoshisuke Aikawa و William R. Gorham در Azabu-Hiroo تأسیس شد.

نیسان ظرفیت تولید سالانه خودرو بیش از 5.5 میلیون دستگاه و گردش مالی بیش از 41 میلیارد دلار را در سال دارد. محبوبترین برند های خودرویی که متعلق به این شرکت برتر خودروسازی در جهان هستند نیسان ، نیسمو ، داتسون و اینفینیتی هستند.

نیسان دارای بیش از 50 کارخانه خودروسازی است که بیش از 142000 متخصص را در سراسر جهان در اختیار دارد.

10. شرکت فیات کرایسلر Fiat Chrysler Automobiles

لوگو فیات کرایسلر

سایت رسمی شرکت فیات کرایسلر : fcagroup.com

فیات کرایسلر یکی دیگر از نام‌های ایتالیایی در بین 10 شرکت خودروسازی برتر جهان است که در سال 1899 توسط جیووانی آنیلی در تورین ایتالیا تأسیس شد.

دفتر مرکزی شرکت فیات کرایسلر در شهر آمستردام هلند قرار داشت و بخشی از سهام آن در بازارهای بورس نیویورک و بورس ایتالیا مبادله می‌شد.

در ساختار جدید به ترکیب هیچکدام از دو شرکت و ساختار سازمانی آن‌ها تغییری ایجاد شده و بخش فیات ، با مرکزیت تورین ایتالیا و بخش کرایسلر نیز به مرکزیت آوبرن‌هیلز میشیگان به فعالیت خود ادامه می‌دهد. دفتر مرکزی فیات کرایسلر در لندن انگلستان قرار دارد و ظرفیت تولید سالانه بیش از 5 میلیون خودرو در سال دارد.

درآمد سالانه این 10 شرکت خودروسازی برتر در سال 2018 تقریباً 130 میلیارد دلار تخمین زده شد و حدود 235000 کارمند در سراسر جهان داشت.

فیات کرایسلر مالک بسیاری از برند های پرفروش خودرو مانند آلفارومئو ، کرایسلر ، دوج ، جیپ ، مازراتی ، فیات ، آبارت ، لانچیا و فیات پروفشنال است.

در دهه ۱۹۸۰ شرکت فیات نشان ابتدایی خود را کنار گذاشت و لوگوی جدید فیات توسط طراح ارشد این شرکت طراحی شد.

وی به هنگام آزمایش خودرو از برابر یکی از تابلوهای نئون تبلیغاتی فیات عبور کرد و نور این نئون که در سیاهی آسمان معوج به نظر می‌رسید توجه وی را جلب کرد و به این طریق نشان چندساله فیات توسط وی طراحی شد.

منبع : wikipedia

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا
Translate